Bloggnorge.com // PL Bloggen
Start blogg

PL Bloggen

PL nyheter og info. Instagram: @plbloggen

En skuffende start

Kategori: Nedrykkstriden, Team to watch | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 27. september , 2016 kl. 00:15

Etter de seks første rundene har vi hatt flere lag som har skuffet i forhold til forventningene. År etter år kjøper lag inn nye spillere, og gjør det de kan for å heve forventningene til supporterne om et år med en bedre tabellplass. Man bruker masse millioner pund på å finne spillere som kan forsterke laget, og kanskje ansetter man en ny trener.

Så starter serien, og det er ingenting som går som planlagt. De tre lagene som ligger nederst nå har alle skuffet. Selvfølgelig er det ingen lag som belager seg på å ligge nederst, men spesielt ikke disse tre. Både Stoke, West Ham og Sunderland ligger under streken. Sunderland har alltid vært langt nede å finne på tabellen, men Stoke og West Ham var begge på toppen av halvdelen ved sesongslutt i fjor. Samt store signeringer av begge lag, gjør at denne plasseringen er langt under forventet start.

The Irons ikke til å kjenne igjen

Av disse er det West Ham som har skuffet mest. De har allerede spilt borte mot Manchester City (som har sett utrolig sterke ut) og Chelsea. I to kamper mot slike storheter kan det ikke forventes å ta poeng, men de to kampene i fjor endte med fire poeng. Dette er ekstremt sterke resultater, som må bli tatt i betraktning. Allikevel unnskyldes det ikke at de også har tapt mot West Bromich, Watford og Southampton. De er antatt svakere lag, hvor de ikke har klart å stikke av med noen poeng i det hele tatt. På sine seks første kamper har det altså kun endt med en seier. Hjemme mot Bournemouth, i andre runde, klarte de å ta med seg alle tre poengene med en scoring fem minutter før slutt.

I fjor slapp The Irons inn 51 mål. Noe som tilsvarer et snitt på 1,34 mål per kamp. Helt middelmådig snitt, men sammenliknet med nå er dette ingenting. Allerede har det klart å slippe inn 15 mål, noe som tilsvarer et snitt på 2,5. Aston Villa som ble kastet ned i Championship med et smell, hadde bedre snitt enn dette. De slapp inn kun 2 mål i snitt per kamp. Dette gir et klart bilde på hva West Ham sliter med. De må gjøre noe med hvordan de forsvarer seg.

Noble fortviler etter nok et tap

Noble fortviler etter nok et tap

Hvem skal lage målene?

Samtidig som det har blitt mange mål imot, har det også vært et problem å få ballen i mål. Stjernespillerne har latt være med å briljere hittil. De har klart å nette sju ganger hittil. Det har kun vært tre målscorere, og to av de har kun scoret ett mål. Collins og Lanzini står med hvert sitt mål hittil, mens Antonio har scoret fem.

Antonio har vist seg å være en spiller som faktisk kan å score. Han vet å være på rett sted til rett tid, og har notert seg for fem scoringer allerede. Sammenliknet med i fjor, da det endte med åtte nettkjenninger. Lanzini nettet seks ganger, mens Collins ikke klarte å finne frem. Det kan ikke forventes at Collins klarer å score, selv om han kanskje kan levere på enkelte dødballer.

Det to store spørsmålstegnene hittil må være en viss franskmann med navn Payet, og hvem er spissen som skal score målene. Payet og Carroll stod i fjor for ni mål hver. I øyeblikket står Payet målløs, mens Carroll ikke har spilt enda på grunn av skade. Payet har riktignok kommet sent i gang på grunn av EM, og er åpenbart på bedringens vei. Grunnen til dette er to målgivende mot både West Brom og Watford. Det burde også legges til at han hadde en meget lite imponerende oppvisning mot Southampton.

Samt skal det sies at Andy Carroll skal være tilbake like rundt hjørnet. Dette tror jeg Slaven Bilic savner, for i øyeblikket ser ikke Zaza ut som noen redningsmann. Sett meget lite målfarlig ut de kampene han har spilt. Selvfølgelig alt for tidlig å sage noen for dårlig prestasjoner, men det er på tide at italieneren begynner å levere. For det er ikke lenge til det begynner å brenne under føttene på han.

I tillegg til Andy, så har West Ham spillere som Ayew, Sakho og Cresswell ute med skade. Spillere som vanligvis starter. Med disse tilbake i form ser vi på et lag med mye bedre bredde, og de ser også langt mer målfarlige ut.

Formdupp

Her er det nok mange som kunne blitt nevnt for West Ham. Det er spillere som Payet, Kouyate, Noble, Reid og Ogbonna. Det er spillere man forventer bedre av. Noble jobber alltid steinhardt, men har ikke vært helt heldig med ballen de siste kampene. Kouyate hadde et brutalt balltap før 2-0 målet nå sist mot Southampton, og har heller ikke klart å levere med noe målpoeng. Så er det de to stopperne som ikke leverer så godt som de virkelig kan. Dette kan også skyldes lite samspill sammen.

Forsvarsfireren har variert veldig, og det er selvfølgelig ikke ideelt. Nå sist spilte Nordtveit, Reid, Ogbonna og Arbeloa. Selv mener jeg ikke Nordtveit er god nok, og i hvert fall ikke som back. Reid og Ogbonna er de beste stopperne West Ham har, men de er ikke i form enda. På venstrebacken spilte Arbeloa nå sist, men her det åpenbart Cresswell som skal spille når han er tilbake. Dette er fortsatt en stund til. Det samme med Masuaku, som ikke er tilbake før tidlig November. Det beste ville nok vært å flytte Arbeloa over, etter at en av disse spillerne blir tilgjengelige på venstre backen. En mulighet kan være å flytte Antonio ned på backen igjen også.

Veien fremover

West Ham er et lag som hører til på øverste halvdel av tabellen. Det snakkes om at Bilic kanskje må bli vurdert om det ikke forbedrer seg, men i mine øyne burde han sitte trygt enn så lenge. Det har blitt bevist så mange ganger at kontinuitet er så uhyre viktig for å få et lag til å prestere på lang sikt. Det er bare det at West Ham i sine fem neste kamper møter Middlesbrough (H), Crystal Palace (B), Sunderland (H), Everton (B) og Stoke (H). Her må Bilic stikke av med alle poengene i hvert fall tre kamper, og ikke noe dårligere enn uavgjort i de to andre. Everton borte kan være vrien, og Stoke kan også begynne å få skuta på rett kjør. Allikevel burde de tre neste kampene vinnes.

I hovedsak handler det om å få i gang Payet, som alene bar laget frem store deler av sesongen i fjor. Jeg tror han kommer til å blomstre fremover, og da kommer det også flere målscorere igang. Det er spilleren som i sommer ble linket til så å si alle de største klubbene i Europa, men som tross dette valgte å bli i West Ham. Finner han tilbake til det nivået, så skal West Ham bli vanskelige å stoppe. Nå til helga hadde jeg hatt vondt om jeg ikke hadde hatt han på Fantasy, for målpoeng blir det fra den lekne franskmannen.

På tide å våkne Payet?

På tide å våkne Payet?

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.